Startpagina Aanmaken

Maak hier gratis uw eigen startpagina aan.

Op deze website is het aanmaken van uw eigen startpagina gratis. Uw nieuwe startpagina krijgt een eigen subdomein op deze website. Uw aangemaakte dochterpagina zal enige tijd in het overzicht "Nieuwste dochterpagina's" verschijnen. Dit overzicht is op de voorpagina zichtbaar en ook op diverse dochterpagina's.

Enkele voordelen van een eigen startpagina op deze website zijn:

  1. Een startpagina beidt eenvoudige manier om uw website(s) te promoten;
  2. U kunt uw favoriete links eenvoudig opzoeken en delen met anderen;
  3. Omdat u uw favorieten online heeft opgeslagen, kunt u ze altijd raadplegen en bent u ze niet kwijt wanneer uw computer of telefoon het begeeft;
  4. Het is gratis.

 

Registreren en inloggen

Om een eigen startpagina samen te stellen heeft u een gebruikersaccount nodig. Dit gebruikersaccount kunt u via het registratieformulier op deze website aanmaken. Het registratieformulier kunt u via deze link vinden.

Nadat u een gebruikersaccount heeft aangemaakt kunt u via deze pagina inloggen.

 

Startpagina aanmaken

Wanneer u bent ingelogd ziet u het startscherm van de beheeromgeving. In de afbeelding hieronder wordt een voorbeeld van dit startscherm weergegeven.

 

Startpagina Script - Startscherm

 

Om een eigen startpagina aan te maken kiest u voor de optie "Startpagina's" in het startscherm. U kunt ook via het menu bovenin naar dit beheerscherm gaan.

Bovenin het scherm dat vervolgens verschijnt vindt u de optie "Nieuwe startpagina". Wanneer u daarop klikt verschijnt een formulier waarmee u uw eigen startpagina kunt aanmaken.

Hieronder ziet u een afbeelding van het betreffende formulier.

 

Startpagina Script - Startpagina aanmaken

 

In het veld "Startpagina" vult u het subdomein voor uw nieuwe startpagina in.

In het veld "Titel" kunt u een titel voor uw nieuwe startpagina opgeven. Deze titel zal bovenaan uw startpagina verschijnen. Ook is het de titel die zichtbaar is in diverse overzichten, zoals het overzicht "Nieuwste dochterpagina's" en "Laatst gewijzigde dochterpagina's". Vult u in het veld "Titel" niets in, dan zal de URL van uw startpagina als titel zichtbaar zijn op uw startpagina en in de verschillende overzichten.

In het veld "Beschrijving voor zoekmachines" kunt u een tekst invullen die mensen ertoe moet bewegen om uw startpagina te bezoeken. De inhoud van dit veld zal voor de (eventuele) bezoeker zichtbaar zijn wanneer uw startpagina in de zoekresultaten van de zoekmachines verschijnt. Het is niet verplicht om dit veld in te vullen.

In het veld "Belangrijke sleutelwoorden" vult u sleutelwoorden in die te maken hebben met het onderwerp van uw startpagina. Hoewel het niet verplicht is dit veld in te vullen, is het een goed idee hier wel enkele zoekwoorden neer te zetten (gescheiden door een komma). Daarmee helpt u de zoekmachines zoals Google en Bing met het koppelen van uw startpagina aan de juiste zoektermen.

Eventueel kunt u nog de kleuren en de stijl van de verschillende onderdelen van uw startpagina aanpassen. Dit kan in het tabblad "Stijl en kleuren". Klik op de naam van dit tabblad om het tabblad naar de voorgrond te halen.

Druk op de knop "Opslaan" om uw nieuwe startpagina definitief aan te maken.